EXTRA   EXTRA    EXTRA    EXTRA

BÖGARNA HAR NU TAGIT ÖVER SVERIGE

Nu har det hänt som jag predikade om för 20 år sedan.  Det är nu ett brott att predika ur Bibeln i Sverige.  Nu skall poliser och domare sätta sig över Guds Ord, och säga till den Allsmäktige Guden som har skapat allting, att han får inte säga vad han vill.  Vänstervridna svenska socialdemokrater, som har förkastat Gud under hela sitt liv, har nu fått en sådan makt, att man tagit över Sverige och nu skall man sätta Bibeltrogna predikanter i fängelse, för att tysta dem.   Fattar inte dessa ateister att de är svaga människor, som har blivit skapade av Gud och en dag skall de dö och ställas inför den Allsmäktige Guden och dömas?   Istället for att polisen jagar brottslingar och domare dömer dem till fängelse, så släpper man våldsverkarna lösa, men klämmer åt den kristne predikanten. Detta är inget nytt, när Jesus stod inför Pilatus, sa ropade den judiska mobben att man skulle släppa loss Barabbas, mördaren och tjuven, och korsfästa Jesus.   Bakom den judiska mobben stod de judiska ledarna och bakom dem stod Djävulen själv.

Detta svåra moraliska avfall hade aldrig kunnat hända, om inte de svenska kristna hade blivit så förslöade och försvagade under de sista 30 aren. Pingspastor Åke Green är en modig svensk kristen, som vågar stå for sin tro och som inte är feg. De flesta svenskar idag, utom utlänningar som bor i Sverige, ar fega, svaga toffelhjältar, som inte har någon ryggrad.  Som svenskättling som har bott i USA sedan 1963 skäms jag för att ha en svensk bakgrund.  Det Sverige som fanns under väckelsens tider innan andra världskriget finns inte mer, nu är Sverige ett land av skam.   Frågan är, finns det några fler modiga svenskar kvar, som vågar ställa sig upp och predika om synd och dom för de ofrälsta, och få dem väckta?   Om alla svenskar som ar frälsta och älskar Jesus ställer sig upp och börjar proklamera att en homosexuell livsstil är en synd, som Gud hatar, då kan de svenska fängelserna fyllas med kristna och då kan man bryta ned det djävulska vänstervridna socialdemokratiska samhället och ersätta det med en underbar kristen ledning, som visar människorna till rätta och lär dem att vandra med Gud!

Utan rädsla signerar jag detta som jag skrivit.

Pastor John S. Torell


Han åtalas för hets
Pingstpastorn Åke Green inför rätta för sin predikan mot homosexualitet
Pingstpastorn Åke Green åtalas för sin predikan mot homosexualitet.
Fallet är historiskt.
Det är första gången någon kan fällas för hets mot homosexuella, och Åke Green riskerar ett långt fängelsestraff.

Det var den 20 juli som pingstpastor Åke Green på Öland höll en kontroversiell predikan i Borgholms Filadelfiaförsamling. Han vände sig mot partnerskapslagen och påstod bland annat att aids har uppkommit genom människors homosexualitet. Han kopplade också sex med djur och pedofili till homosexuella.
Nu blir predikan ett domstolsfall. Tingsrätten i Kalmar kommer att ta ställning till om Åke Green hetsat mot homosexuella.
I sin stämningsansökan skriver åklagaren Kjell Yngvesson att Åke Green ”uttryckt missaktning för homosexuella med anspelning på deras sexuella läggning genom ett stort antal uttalanden och citat. Predikan har haft ett för homosexuella kränkande innehåll och har väckt betydande uppmärksamhet.”
– Det är en lång predikan och det är en ansamling av hetsande uttalande, säger Kjell Yngvesson.
Han menar att det kan röra sig om grov hets mot homosexuella. Om tingsrätten går på den linjen kan Åke Green dömas till maximalt fyra års fängelse, men vid en mildare bedömning kan det bli böter.

”Lugn och trygg”
Själv tycker Åke Green att åtalet är väntat.
– Efter polisförhören i december så kände jag att det fanns ett intresse för att pröva detta längre.
Han tycker på ett sätt att åtalet är positivt eftersom det ger mer uppmärksamhet kring hans åsikter om homosexualitet.
– Jag känner mig lugn och trygg. Många har hört av sig till mig och stöttat mig, även om det även finns negativt – det har förekommit hot mot min familj, säger han.
I polisförhören har han inte tagit tillbaka något som han sagt, men tycker inte att predikan var brottslig.
– Jag erkänner inget brott. Så här har jag predikat genom åren och så kommer jag att fortsätta predika. Om någon församling bjuder in mig kan jag hålla samma predikan igen, säger han.
Han säger att han varken är rädd för fängelsestraff eller böter.
– Jag kommer att fortsätta att predika samma sak.
Åke Green menar att han bygger på Bibeln och att den är klar och tydlig när det gäller homosexualitet.
– Jag vill inte peka ut enskilda homosexuella, utan peka på det som en företeelse i samhället. Jag vill varna, säger han.
Ser du åtalet som ett angrepp på religionsfriheten?
– Jag tycker det är ett angrepp på både religionsfriheten och yttrandefriheten. Om jag fälls är det som att flyttas tillbaka 200 år i tiden då man dömdes till fängelse när man predikade fritt.
Men har inte homosexuella också rättigheter?
– Man ska inte utsätta någon människa för hets. Man får inte slå ner eller mobba människor och även homosexuella måste respekteras i samhället. Men jag vill väcka deras medvetande om att homosexualitet är en farlig väg att ge sig in på.
Åklagare Kjell Yngvesson tycker inte att målet har något att göra med religionsfriheten.
– Man får ha vilken religion man vill, men det här är ett angrepp på alla fronter mot homosexuella. Genom att samla bibelcitat på det sättet som han gör så blir det hets.
Så man får inte använda Bibeln på det sättet?
– Det får domstolen avgöra, säger Kjell Yngvesson.

JONATAN SVERKER

© Nya Dagen - dagen.com 2002
Allt innehåll på dagen.com är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Citera gärna, men ange alltid källan Nya Dagen.


Gå tillbaka till Svenska sidan