Ulf Ekman ber om ursäkt - för vad då?

Av Toby Johansen EAEC den 11 december 2009

På Oasmötets onsdagskväll i Boråshallen i somras bad Ulf Ekman oväntat om förlåtelse:

”Det finns ett antal saker jag har varit ansvarig för. Jag kan inte gå in på detaljer här, men jag vill be om förlåtelse. Och ta mitt ansvar för en fördjupad enhet i Kristi kropp,” sade han och fick applåder. (Dagen, 2009-07-24)

Det han glömde nämna var vad han bad om ursäkt för. Var det för svindeln av kristna pengar på 1980-talet? Eller alla andligt skeppsbrutna utefter vägen? Eller för att Livets ord inte drog sig för att infiltrera hela kristna församlingar och inlemma dem i rörelsen? Eller för att han nu försöker göra svenskarna till katoliker?

- Det var i alla fall inte en ursäkt för Ulf Ekmans falska teologi. Detta kan vi se av en artikel i hans partiorgan Världen Idag (som inte drar sig för att trycka svordomar, VID 16-12-09 s.16) som har en dödsruna över den amerikanske word-of-faith-predikanten Billy Joe Daugherty onsdagen den 25 november 2009 där man skriver: ”Ulf Ekman tvekar inte att placera Billy Joe Daugherty i nivå med andliga generaler som Lester Sumrall och Kenneth Hagin.

Av detta kan vi förstå att Ekman fortfarande inte har tagit avstånd från den som lärde honom JDS-läran* under Ekmans vistelse i Tulsa på 1980-talet, nämligen Kenneth Hagin.

Trubbel med Indien

Ulf Ekman har i dagarna fått inresevisum till Indien efter att ha fått avslag under sju års tid. Paret Birgitta och Ulf Ekman reser nu till Indien där Birgitta under en tid haft ett barnhem. Barnhemmets föreståndarinna anser dock inte att hon har haft fria händer på grund av det sektbeteende fru Ekman uppvisat när hon varit där under årens lopp.

”Vi måste alltid göra som hon säger, annars skulle vi inte få några pengar,” anser föreståndarinnan.

Men i övrigt tiger de och lider, för det är ju Livets ord som finansierar denna verksamhet.

Enligt vad jag uppfattar det som försöker Ekmans, precis som i Ryssland, påtvinga folket i verksamheterna sin osunda lära. Klart att man inte gillar det.


Vad var det Ulf Ekman bad om ursäkt för?

Kan han svara på det?

 *JDS-läran (Jesus Died Spiritually) är en falsk lära spridd av EW Kenyon och Kennet Hagin som säger att Jesus togs till helvetet efter sin död på korset där Satan blev hans herre och pinade honom under tre dygn (från korset till tronen) varefter han uppstod som en vanlig människa och som sådan for till himlen. Hagin har även skrivit en bok, ”Syner och Visioner,”  i vilken Jesus talar lika flitigt som i evangeliet.


Gå tillbaka till Svenska sidan