Världen Idag och New Age

Av Thorbjörn Johansen EAEC den 25 maj 2010

I artikeln ”Åk på retreat och finn Gud i tystnaden” (Världen Idag, måndag 24 maj 2010) läser jag:

”På Stiftelsen Berget i Rättvik arrangeras det retreater och kurser med olika inriktningar… Deltagarna följer tidebönen, mellan undervisningspass och måltider finns tillfället att stilla sig till meditation.”

Meditation är ett Djävulens verk som bland annat tog livet av sångaren Ted Gärdestad. Att rekommendera sådant är att gå den Onde till handa. Jag hoppas att tidningar som Världen idag tar sitt förnuft till fånga och slutar skriva till ockultisternas förmån. Och sluta att presentera en kalender för ”sommarens och höstens retreater”!

Varför skriver tidningar som Hemmets Vän och Världen idag om Masesgården, en kuslig plats där Ma Oftedahl och andra mörkermän driver kurser i allsköns New Age? – vill ni kanske att de kristna skall bli ockultister? Nedanstående är bara några av de aktiviteter som försiggått på Mases. Buddism, Yoga och kabbala är andra. Skall kristna tidningar (om ni nu är det) göra reklam för ockultism och New Age?

Från reklam om denna gård, där bland annat avfallna präster, nunnor och buddister samarbetar, citerar jag följande:

"Andlig Kraft-buffé
Hälsovecka – Midsommar med Ma Oftedal på Per Mases
Fem dagar, fem olika menyer från "Andlig kraftbuffé" att prova på. Varje tema omfattar både teori och praktiska övningar.

Vi hämtar kraft från nyandligheten. New Age är ett samlingsnamn för många företeelser som uppstått sen mitten av 1900-talet: hälsorörelsen, fredsrörelsen, kvinnorörelsen, gayrörelsen, miljörörelsen och nyandligheten. Nyandligheten är i sig ett smörgåsbord där man plockat upp gamla andliga traditioner och tekniker. Vi provar på att ”fånga den kosmiska energin” med några av dessa metoder. Även visualiseringsövningar lärs ut.

Vi hämtar kraft från den indianska andligheten. Vi lär oss om helhetstänkande, om Moder Jord, om kraftdjur, ceremonier och element. Deltagarna får göra sin egen "medicinpåse" och sin livssköld. Vi hämtar kraft från "Själaväktarna".

Ma Oftedal har utvecklat ett program som liknar Viktväktarnas, men för själen. Det handlar om att bli medveten om vad man gör med sin energi, vad som dränerar och vad som "tankar" vår kraft och hälsa. Till detta finns också en speciell budgetmodell, som går långt utöver plus- och minuskonton. Läs gärna Mas nyutkomna bok "Själaväktarna".

Vi hämtar kraft från esséerna och de hemliga evangelierna (bla Tomasevangeliet) och får nytt ljus över vem Jesus var, hur den första kyrkan fungerade och varför böckerna gömdes i grottor. På 1900-talet har två stora fynd gjorts och nu börjar bland annat Vatikanen att släppa det, för kyrkan, kontroversiella materialet. Jesusord från Tomasevangeliet:

[Kommentar., T. J. — Tomas "evangelium" tänker jag inte citera här, då tar väl människor till sig detta falska evangelium också, trots att det av allra tidigaste kyrkofäderna utdömdes som grekisk gnosis, en förfalskning, som aposteln Tomas icke skrivit.]

Vi hämtar kraft från vår nordiska mytologi och runorna. Runa betyder hemligt tecken och användes förr i tiden främst som orakelmetod. Du får lära dig om mytologin, runornas betydelse och också prova att använda dem som orakel. Ma Oftedal är (djävuls-)präst sedan 20 år och författare. Ma håller föreläsningar och seminarier i hela landet och Finland om bland annat stresshantering och etikfrågor. Hon forskar också om esséerna."

Mases och Bert Yogson:
Denna spännande kurs handlar om högre dimensioner eller andra sidan. Har vi existerat tidigare och vad händer när kistlocket läggs på? Återfödelse eller Reinkarnation och Diskarnation – vi är odödliga, lever alltid vidare med de talanger vi utvecklar från liv till liv. Här diskuteras nära döden upplevelser, livsöde eller karma och om vårt personliga horoskop utvisar dolda talanger och vad huvuduppgiften är i detta jordeliv. Bert Yogson har bl.a. skrivit fyra fristående, men sammanhängande, böcker om dessa viktiga livsfrågor plus boken "Astrologi – så gör Du ditt och andras Horoskop". Under sin vecka på Masesgården gör Bert ett begränsat antal personliga Horoskop och ger Tarot-konsultationer. Vill du ha ett personligt horoskop? Ring Bert och lämna födelseuppgifter (datum, födelsetid på dygnet och ort).

Många tycker att höjdpunkten under vistelsen på Masesgården är veckans kurs. Det är kanske inte så konstigt. Våra kursledare håller mycket hög standard och vi erbjuder ett digert kursutbud. Kursen sätter givetvis sin prägel på veckan och kan handla om allt från astrologi och QiGong till hur du ökar din andliga kraft."

(www.masesgarden.se)

Aktuellt 2010
Det finns ett stort mörkertal av studerande på Masesgården, det är bara det att de har börjat göra reklam för dessa kurser på ett mera fördolt och undanskuffat sätt; i smyg. De tydligast ockulta av Masesgårdens kurser får bara de invigda veta om. Jag tar här upp några av de som står till buds helt öppet:

YOGA

”Varje pass avrundas med en guidad djupavslappning på 20 minuter. Du ligger raklång på golvet och lyssnar till instruktörens röst som leder dig allt djupare ner i avslappningen. När du sedan vaknar upp igen och yogapasset är avslutat kommer du känna att du är på väg mot en starkare kropp, en mer harmonisk själ, och ett fokuserat sinne.”

”Jag….motionerar [kroppen] med yoga, spinning, Qigong och vattengymnastik…,” säger den välkända newagearen Malin Berghagen.

Malin Berghagen skall även leda kurser ihop med andra:

”Yoga & livskraft 29 april-2 maj
Zarah Öberg och Malin Berghagen, Masesgården...”

Kommande föreläsningar/event inom NLP, PSYCH-K, mental träning, hälsa och kost!
(Vad står Psych-k för?)

Nätverk för Integrativ medicin

Där ingår bland andra ett par antroposofer:

Wilhelm Jülke, specialist i allmänmedicin, antroposofisk läkare med mycket lång erfarenhet, akupunktör.  Sandtorpsvägen 1, 153 30 Järna. ”

Gunilla Saupes Läkarmottagning, leg. läkare, privatläkarmottagning med antroposofisk inriktning. Mikrokinesiterapi (manuell behandlingsmetod).  Är utbildad i England hos Brandon Bays.  Pannågränd 2 , 175 47 Järfälla.”


Söker man på ordet ”antroposofi” på internet står det att ”om det är en andevetenskap är omdiskuterat, och den har ibland betecknats som ockult.”  (Wikipedia) Den som grundade den avskyvärda antroposofin var ockultisten och satanisten Rudolf Steiner som knappast skulle platsa som söndagsskoleelev (eller lärare) ens inom Trosrörelsen.

Snideri av R. Steiner. ”Djävulen Ahriman.” Avguden Buddha

Steiner beskriver i sin egen självbiografi Mein Lebensgang hur han uppnådde klärvoajans. ”När Steiner beskrev syner från andevärlden verkade han helt hemmastadd bland dem. Det var ingen yttre beskrivning han gav” (Samtal med Edouard Schuré, Paris 1906).

Så Världen Idag, varför deltar ni i spridandet av sådana budskap?


Gå tillbaka till Svenska sidan