OM EAEC

M/S Estonia Sänktes
Henning Witte

Pris: $12.00

DET STÖRSTA MASSMORDET I SKANDINAVIEN SEDAN ANDRA VÄRLDSKRIGET

Den 28 september 1994 gick den stora färjan Estonia under och sjönk till botten med cirka 852 personer ombord. Detta var den största fartygskatastrofen på Östersjön sedan andra världskriget. Båten kom från Tallin, Estland och var på väg som vanligt till Stockholm. I vanliga fall när det händer en sådan katastrof, så blir det icke bara en stor satsing på att rädda människor, men sedan gör man en ordentlig utredning för att utröna, vad som hände med båten, bland annat en så kallad sjöförklaring, som uteblev i Estonias fall. I detta fall hände något märkligt, det tog lång tid för andra fartyg att komma till undsättning, och sedan satte den finska och den svenska regeringen in militära krafter, inte för att utreda vad som hänt, men för att dölja vad som hänt. Alla svenska politiska partier och likaså finska, var helt överens om att sanningen om denna katastrof inte fick bli känd för allmänheten, och det lilla Estland blev överkört som en stridsvägn kör över allt som står i vägen för den.

Tidningar, TV och radio blev alla mycket tysta, och istället för att kräva en ordentlig utredning, så hjälpte man till att tysta ned sanningen och förlöjliga dem som ställde frågor.

Vem har en sådan makt i Sverige och Finland, att alla ifrån statsministrar, höga militärer, poliser and domare blir knäpptysta och blir offentliga lögnare? Vem har en sådan makt, att överlevande besättningsmän försvinner efter de blivit räddade och befinner sig på sjukhus?

Dessa frågor fordrar ett svar, och den enda makten som kan tvinga fram detta svar är om de finska och svenska folken ställer sig upp och kräver räkenskap av de politiska ledarna. Men för att kunna göra detta, måste folken först bli upplysta om vad som har hänt.

Av en händelse blev jag uppmärksam på att något hade hänt med denna färja, som man inte fick tala om. När jag slog upp Estonia på Google, kom jag fram till en video som presenterades av en tysk jornalist, Jutta Rabe. Jag blev mycket skakad när jag sett denna, och ringde till en kontakt i Sverige och frågade honom vad han visste och om det fanns något skrivet om detta. Han berättade vissa saker för mig, som gjorde mig mycket upprörd. Jag visste att det fanns mygel i Sverige, men att det hade blivit så dåligt visste jag inte. Min vän skickade mig en bok, och när jag läst den blev jag arg. Vad som har hänt är fruktansvärt, jag tänker på de ungdomar från min hemstad Jönköping, som var utsända av Filadelfia till Estland, för att hjälpa kristna församlingar. Dussinvis av dessa ungdomar dränktes som råttor, när de var på hemfärd med färjan Estonia.

BOKEN SOM GER OSS SVAR PÅ DESSA FRÅGOR OM HUR M/S ESTONIA SÄNKTES

Så här skriver Henning Witte själv om sin bok:

"Boken om Estonias förlisning är viktig för alla som vill bli av med de mörka krafter som styr Sverige bakom kulisserna. Den sprider ljus på ett internationellt nätverk som har varit ansvarig för talrika mord, även de minst 852 mördade på Estonia. Underrättelsetjänsternas hemliga censur av den svenska pressen belyses också.

Boken är från december 1999 men ändå mycket aktuell eftersom mörkläggningen har varit så intensiv i Sverige att det först nu droppar ut viss information från boken, som t ex frågan om de avskurna räcken från bilrampen som leder till slutsatsen att rampen aldrig varit öppen under katastrofnatten - vilket kommissionen ljuger om- och frågan om det varit hemliga dykaktiviteter på bildäck kort efter förlisningen. Frågan är så het att Johan Franson på Sjöfartsverket plötsligt (nov. 06) inte kan hitta filmer som skulle avslöja sanningen när SKL frågar efter dem.

Boken är också aktuell därför att Estoniamörkläggningen kastar en otäck skugga på Sveriges nuvarande utrikesminister Carl Bildt och kommunminister Mats Odell som då var ytterst ansvariga för att Estonia lämnade Tallin trots att Sjöfartsverkets personal hade stoppad färjan! Carl Bildts plötsliga försvinnande ifrån den politiska arenan i Aug. 99 hängde också ihop med Estonia."


Tillbaka till Böcker
Bokhandel | Fraktbelopp | Returnera