David Berkowitz — besatt av onda andar?

Av Thorbjörn Johansen medlem av SAM och EAEC den 26 augusti 2012.

David Berkowitz, född Richard David Falco (Kleinman), den 1 juni 1953 i Brooklyn, New York, är en amerikansk dömd seriemördare mer känd under vedernamnet Son of Sam, som erkänt att han under 1970-talet dödat sex personer och skadat minst ytterligare sju i attacker med en revolver av kaliber .44. Berkowitz tidigaste förklaring till de mord han begick var den att grannens hund skulle varit besatt av en gammal egyptisk demon som sedan beordrat honom att döda.


Yrke: mördare. Sitter nu av tid.

David Berkowitz var son till Betty Falco och Joseph Kleinman. Modern var samtidigt gift med en Tony Falco men kort tid efter att hon fött en dotter lämnade maken henne, dock utan att paret tog ut skilsmässa. Senare träffade hon en jude, Joseph Kleinman, också han gift, med vilken hon inledde en kärleksrelation som resulterade i ännu en graviditet som Kleinman ville avstyra genom abort. Så blev det dock inte.
Några dagar efter att sonen David fötts bortadopterades han till Nathan och Pearl Berkowitz, ett barnlöst judiskt par som kom att avguda sin adoptivson. Paret var mycket tillbakadragna och det kan ha varit en av anledningarna till att den unge David blev socialt missanpassad. Hans aggressioner gjorde det svårt för honom att få riktiga kamratrelationer.
Berkowitz berättade 1975 för en psykiater att han kände sig behärskad av demoner, vilka talade om för honom att han måste döda. Han påstår att han utförde sin första attack mot kvinnor i slutet samma år, då han ska ha attackerat två kvinnor med en kniv på julafton. Den ena kvinnan blev aldrig identifierad, men Charles Montaldo skriver att det andra offret, Michelle Forman, lades in på sjukhus på grund av sina skador. Inte långt därefter flyttade Berkowitz till en lägenhet i Yonkers.
Smeknamnet "Son of Sam" kommer från Berkowitzs granne Sam Carr som Berkowitz ansåg var en "hög demon", som skickade sin onda Labrador retriever Harvey till sin granne för att beordra honom att begå mord. Berkowitz försökte vid ett senare tillfälle att skjuta hunden efter ett av sina mord, men hunden överlevde.

New Yorks ".44 Killer"
Sommaren 1976 började en person skjuta folk i New York. Denne förövare fick öknamnet ".44 Killer" i pressen efter kalibern på skotten. Det visade sig senare att det var Berkowitz som legat bakom skjutandet.
Den 29 juli 1976 sköts Jody Valenti och Donna Lauria när de satt i en parkerad bil på en gata utanför den senares lägenhet. Valenti överlevde men Lauria dog av sina skador.
Berkowitz slog några månader senare, den 23 oktober 1976, till igen. Återigen sökte han upp två personer som satt i en parkerad bil, Carl Denaro och Rosemary Keenan. Båda överlevde, trots att Denaro skjutits i huvudet. En månad senare, 26 november, gick Donna DeMasi och Joanne Lomino hem från ett biobesök då Berkowitz avlossade skott som båda träffades av. DeMasi blev helt återställd medan Lomino förlamades för livet.
Den 30 januari 1977 besköt Berkowitz Christine Freund och John Diel; det tredje paret som attackerats i en parkerad bil. Diel överlevde men Freund dog av skadorna hon ådrog sig.
Efter Berkowitz fjärde attack i januari 1977 hade polisen insett att förövaren dels riktade in sig på tonårstjejer med långt mörkt hår, dels på unga par. Eftersom alla de skjutna kvinnorna hade långt, svart hår klippte sig tusentals kvinnor i New York City kort eller färgade håret blont och skönhetssalongerna fick ont om blonda peruker. Trots att det var en av de varmaste somrarna som uppmätts, så stannade folk inomhus på kvällarna.

Under namnet Son of Sam började Berkowitz skriva brev till polis och media.
En enkel parkeringsbot utskriven på en bil som stod parkerad i området där en av attackerna skett, ledde till en polisutredning. Denna utredning ledde i sin tur till att David Berkowitz kunde gripas i sin lägenhet i Yonkers i New York 10 augusti 1977. Han erkände direkt och dömdes 12 juni 1978 till 6 gånger livstids fängelse för mord och mordförsök.
År 1997 påstod Berkowitz att han inte agerat ensam i morden då han träffat personer som övertygat honom att gå med i en ockult grupp som offrade djur till Satan. Han sa att gruppen också upprättat en barnpornografisk ring för att locka människor till sig och menade vidare att han inte var den "Son Of Sam" som beskjutit människor utan bara en av många som hållit utkik. Han lade istället skulden på John "Wheaties" Carr och dennes bror Michael såsom varande två av de ansvariga för morden och att en av dem bar ansvaret för skottlossningen på "Queens disco". John bodde i ett hus bakom Berkowitz och ägde också den labrador som han påstått var en "hög demon". John dog vid en skottlossning i februari 1978 och brodern Michael avled efter en trafikolycka i oktober året därpå. Efter en tid av stor beredvillighet sa Berkowitz plötsligt att han inte vågade ge ut fler detaljer, för att han då utsatte sin familj för fara. John och Michaels far var Sam Carr, samme Sam som genom media och Berkowitz egna brev gav honom namnet Son of Sam.
Berkowitz påstår numera att han var satanist under den period då han begick morden. Han påstår bl a att han försökt förmå den före detta prästen och exorcisten Malachi Martin att besöka honom angående sina ockulta anfäktelser.
Berkowitz överlevde i fängelset ett mordförsök utfört av en medfånge, vilken han vägrade namnge. Ständiga lynnesutbrott i fängelset gav honom även öknamnet "David Berserkowitz" (av det skandinaviska ordet bärsärk).

Den som inte tror att Berkowitz var besatt av demoner kan ju läsa hans brev.
Demoner är enligt den bibliska teologin fallna änglar som Satan drog med sig i syndafallet. På svenska kallar vi dem "onda andar." De lyder under Djävulen och är hans tjänare. Här nedan följer utdrag ur Berkowitz brev till polisen som innehåller typiskt demoniska drag:

Brev 1. "Jag är djupt sårad av att ni kallar mig kvinnohatare. Det är jag inte. Men jag är ett monster. Jag är "Son of Sam." Jag är en liten "bracka."--- Sam älskar att dricka blod. "Gå ut och slakta" befaller fader Sam. Bakom huset ligger några människor. Mest unga – våldtagna och slaktade – utan blod – bara benhögar. --- Jag är på en annan våglängd än andra – programmerad att döda. –
Pappa Sam är gammal nu. Han behöver blod att dricka för att bli ung på nytt. Han har haft för många hjärtattacker. För många hjärtattacker. "Uää, jag har ont, det sårar mig, sonny boy." Jag saknar min söta prinsessa allramest. Hon vilar i vårt damhus men jag ska snart se henne igen. Jag är "Monstret" – "Belsebub" – den "knubbiga Behemot."
"Jag älskar att jaga. Lura runt på gatorna efter villebråd – läckert kött.---Jag hör inte jorden till. Återlämna mig till yahoos (yahoos är i modernt språkbruk grova, brutala eller obscena, råa personer). "

Brev 2. "Hallå från rännstenen i New York City, som är full av hundgödning, spyor, vin blandat med urin och blod. Hallå från avloppet i N.Y.C. som sväljer dessa delikatesser --- Hallå från sprickorna i trottoarerna och från de myror som dväljes i dessa sprickor och lever på det torkade blodet från döda som fastnat i springorna.--- Jag är fortfarande här. Som en ande som svävar genom natten. Törstig, hungrig, söker sällan vila; ängslig för inte behaga Sam. Jag älskar mitt verk. Nu har tomrummet fyllts.---
--- Kom ihåg Miss Lauria. Här är några namn som kan hjälpa er på väg. " Hertig Död" "Den syndige kung Synd" "De tjugotvå apostlarna från Helvetet" "John 'Wheaties' – Våldtagare och kvävare av Unga Flickor."

 

Jan Guillou möter två avfallna kristna.
I ett av Jan Guillous TV-program för ett antal år sen hade han bjudit in till debatt om det finns några demoner eller inte. En så kallad "teolog" och dito "präst" var med i Jan Guillous program, och dessa förklarade högtidligt att något sådant som demoner fanns visst icke.
"Men JESUS trodde ju på demoner," utbrast Jan Guillou upprört.
Han hade alldeles rätt. Jesus drev ut demoner. Varje kristen kan driva ut demoner om han står nära Gud och räknar med Guds änglars medverkan. Det finns ingen vetenskapsman som ännu har sagt oss var ondska kommer ifrån. Den har ingen fysisk förklaring.
Enligt Bibeln är ondskan demonisk, en besättelse av onda andar (demoner) i psyket=själen.

Kristus styr över himmel och jord.
Det kommer en dag när Kristus åter ska styra på jorden och sedan kommer det himmelska Jerusalem ned till jorden. Alla kristna kommer då att flyttas till Himlen. Och nu när vi har TV och datorer, är det inte så underligt (som det var på 1800-talet), att "allas ögon ska se honom." Det står i Upp 1: 7-8.

"Se, han kommer med skyarna, och allas ögon skola se honom,
Ja ock deras som hava stungit honom; och alla släkter på jorden
skola jämra sig vid hans åsyn. Ja, amen.

Jag är A och O, säger Herren Gud, han som är, och som var,
och som skall komma, den Allsmäktige.
"

Är du med Jesus då eller håller du dig till onda andar? Nu är frälsningens dag. En dag är nådatiden slut.
*Belsebub är "de onda andarnas furste," dvs Djävulen.
**Behemot är nämnd i Jobs bok 40: 15-24. Detta i pluralis feminina hebreiska substantiv används också i Joel 1:20. Det är i själva verket ett namn på Satan, precis som Belsebub. Intressant är att begreppet Behemot förkommer i EU-debatten. "En historisk, kulturell och kommersiell Behemot verkar i dag vakna från sin långa sömn. Det är en byråkratisk koloss, som inte kan hålla jämn takt med dynamiken och innovationen på finansmarknaderna. Vi har få dagar på oss att övertyga folk att det bästa sättet att skydda oss från Bryssels Behemot är just detta att ratificera alla fördrag internt!
Henry Spaak, EU-grundare och generalsekreterare i NATO sa i ett av sina tal:

"Vi vill inte ha fler kommittéer, det har vi fått nog av. Det vi vill ha, är en man med sådan resning, att han är kapabel att ta ansvar nog för freden och politiken, för att kunna dra ut oss ur det ekonomiska kaos som vi håller på att sjunka ner i. Ge oss en sådan man, må han vara gud eller demon, vi ska välkomna honom."

Fritt fram för en diktator alltså.

Tillbaka till Svenska sidan