Om Charles Thorell

Charles Torell föddes 1977 och är uppvuxen i Sebastopol, Kalifornien, som ligger norr om San Francisco. Hans föräldrar, Peter och Monica Torell hade invandrat till USA från Sverige bara sex år tidigare. Charles är ett vittnesbörd om Guds trofasthet, för omkring 1870, kom hans farfars far som invandrare till Chicago. Under sin vistelse där, blev den unge mannen frälst under en predikan av DL Moody, och några år senare återvände han till Sverige och gifte sig. Han bosatte sig i en liten stad som heter Huskvarna och blev känd som "Amerika Johnson" en man som alltid talade om Jesus. Det fanns också två andra generationer av predikanter under väckelsetiden i Sverige i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Cirka 85 år efter "Amerika Johnson" tog emot Kristus i Chicago flyttade Charles farbror John S. Torell, till USA och också han tog emot Kristus. John kallades av Gud till ministeriet 1967, och 1971 for John och hans fru Aina tillbaka till Sverige för en serie väckelsemöten. Det var under denna tid som de presenterade evangeliet för Charles föräldrar, som tog emot Kristus och blev frälsta.

Charles var bara några månader gammal när han blev dedikerad till Herren och för familjen blev det snart tydligt att Gud hade en speciell kallelse för honom. Vid fem års ålder på en lördag kväll började Charles ställa frågor om Gud och frälsningens gåva. Detta avgörande ögonblick i Charles liv är etsat i minnet på honom och hans föräldrar. Några år senare när Charles besökte ”Resurrection Life of Jesus Church” var det ett erbjudande om vatten dop och den Helige Ande sa till honom, "Du behöver döpa dig." Nästa vecka var han döpt i vatten genom nedsänkning.

Genom att vara uppvuxen i ett kristet hem är Charles ett stort vittnesmål, eftersom han aldrig gick in i världen, i stället blev han aktiv innom fotboll och i kyrkan som han deltog i. Som tonåring deltog han i flera missionsuppdrag till Mexiko som öppnade ögonen på honom och gav många nya perspektiv. Charles var osäker på vad han ville göra efter gymnasiet och arbetade med olika jobb, men de var alla otillfredsställande och lämnade honom med en längtan efter förändring.

Charles svarade på Guds kallelse under 1999 och flyttade till Sacramento området för att bli aktiv inom RLJC. Det var där han träffade sin nuvarande fru, Jekaterina. De gifte sig 2002 och Herren har sedan välsignade dem med tre söner. Kort därefter blev han ombedd att bli ungdomspastor, och senare under 2007 kallades han att vara assisterande pastor. När kyrkan behövde en lovsångsledare 2003, tog han på sig det och fortsätter ännu att leda söndagsmorgonens tillbedjan. Charles har en stark tro på Bibeln som en grundsten för den kristna tron och är en ivrig förespråkare av King James Bible.


Tillbaka till Välkommen